OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

naiana 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul ,,Autobiografie în cutie” se conturează în sensul autodezvăluirii într-o manieră încriptată. Lexicul ,,autobiografiei” este constituit dintr-o așezare de tip scenografic a unor obiecte simbol, obiecte-totem care au fost compuse și recompuse pentru a obține o cât mai mare expresivitate artistică. Un obiect așezat în cutia autobiografică își schimbă sensul și odată intrat în dialog cu spațiul (pereții cutiei) sau alte obiecte, el transmite o stare. Subiectul, puternic ancorat în simboluri arhetipale și personale, se înscrie în tematica specifică suprarealismului.

Cutia reprezintă un terminal în care tensiunea se naște din ciocnirea tendințelor antagonice de respingere și atracție, rațiune și plăcere, vis și realitate, normalitate și anormalitate, sacru și profan. Forța de reprimare este dată și de pereții care înconjoară formele. În definitiv,  este o metaforă pentru libertate și/sau absența libertății.

Naiana Vatavu

Naiana Vatavu este doctorand în Psihologie în cadrul Universității din București, MD, artist plastic și artterapeut, consilier psihologic autonom, absolventă a Universității Naționale de Arte, secția Pictură.

naiana

Advertisements