Consilierea alternativă prin realizare de filme - un program pentru adolescenţi şi preadolescenţi cu dificultăţi de adaptareDescriere

În literatura de specialitate recentă se vorbeşte despre o anumită modificare a profilului adolescentului. Astfel, comparativ cu adolescenţii de acum câţiva ani, cei de acum au unele trăsături aparte. Se maturizează mai rapid, sunt mai pragmatici şi mult mai orientaţi spre activităţi practice. La fel de evidentă este creşterea ponderii copiilor şi adolescenţilor care se confruntă într-un grad mai mare sau mai mic cu neglijarea parentală.

Încercarea de a crea grupuri de suport bazate pe metodele experienţiale clasice s-a confruntat şi ea cu dificultăţi. Astfel, dacă adolescenţii acceptă cu plăcere tehnici bazate pe desen şi modelaj în consilierea individuală, nu acelaşi lucru se întâmplă în grup. În plus, există la adolescenţii carenţaţi afectiv mari reticenţe în a vorbi despre problemele din familie de faţă cu colegii. Aceasta pentru că, pe de o parte, adolescenţii nu vor să vorbească despre lucruri dureroase de faţă cu colegii, pentru că se tem să nu devină vulnerabili, iar pe de altă parte, foarte mulţi dintre ei dispun în mod real de capacităţi de autoexprimare verbală slabe, din cauza unui vocabular foarte restrâns. 

Din acest motiv, am dezvoltat un program de consiliere alternativă prin metode care corespund intereselor şi preocupărilor acestor copii. Lucrarea de faţă va cuprinde descrierea amănunţită a programului de consiliere alternativă prin realizarea de filme şi desfăşurarea câtorva astfel de grupuri în medii diferite. 

Autoarea

Cuprins

Despre autor

Număr de pagini: 173

ISBN: 978-973-8383-62-3

Colecția: DOCTORALIA

Anul apariției: 2010

Prețul: 22 RON